De 4 voordelen van journaling

De 4 voordelen van journaling:

Een journal is een soort dagboek. Een boek waarin je gebeurtenissen, ervaringen en inzichten bijhoudt. Naast het bijhouden van je gedachten, emoties en gevoelens kun je een journal ook gebruiken om doelen te stellen en gewoontes te herkennen. 

 

Het schrijven in een journal biedt veel voordelen.  Als je meer inzicht in je leven wilt en verandering zou willen aanbrengen, in welk gebied dan ook, Omdat journaling voor mij persoonlijk veel positiefs heeft gebracht, wil ik graag de 4 voordelen met jullie delen en jullie hiermee enthousiasmeren om er ook mee te beginnen!

 

“Journaling zorgt ervoor dat je jezelf beter leert kennen. Deze bewustwording kan een grote motivatie zijn om jouw doelen en dromen waar te maken.”

 

1. Inzicht in je gedachten, mindset, je dromen en wie je bent of wilt zijn   

Wanneer je dagelijks een journal bijhoudt, krijg je veel meer inzicht in je gedachten en mindset. Daarnaast kan journaling ook inzicht geven in je dromen, wie je bent en zelfs wie je zou willen zijn.

 

2. Een journal geeft overzicht en creëert bewustwording         

Zodra je inzicht hebt, kun je veel bewuster je leven gaan inrichten zoals jij dat wilt. Zo kun je jouw gedachten vaker positief beïnvloeden. Hierdoor kun je een positievere mindset creëren en actie ondernemen om je dromen waar te maken.

 

3. Je kunt negatieve gedachten van je afschrijven 

Ik begon ooit met journaling, omdat ik inzicht wilde krijgen in mijn negatieve gedachtes en wilde ontdekken waarom ik mij zo vaak somber, angstig en gestrest voelde. Het schrijven in een journal heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in mijn negatieve gedachten en om daar een positieve draai aan te geven.

 

4. Je kunt het gebruiken voor doelen stellen en behalen           

Journaling is een perfecte tool als het gaat om doelen stellen en behalen. Het geeft extra zelfvertrouwen om je behaalde doelen af te vinken. Dit geeft ook extra motivatie voor de andere doelen die je wilt behalen.

 

In het Joyfull Journal schrijf je je gedachten, intenties en doelen. Maak er je self-care journal van. Gebruik het voor je dagelijkse affirmaties, dankbaarheden, doelen en persoonlijke rituelen.